Nye Medlemmer

Velkommen

som ny fægter eller forældre

i Rødovre Fægteklub

 

Vi forsøger her, at besvare nogle af de spørgsmål du måske sidder med - andre kan du finde på vores facebookside eller i vores nyhedsbreve her på siden, og så skal du aldrig holde dig tilbage for at sende en mail, ringe til en fra bestyrelsen eller at tage fat i træneren.

Fægtning

Den moderne sport

 

Fægtning er en moderne sport, der bl.a. udvikler din koncentrationsevne, din balance, din strategiske sans og

samtidig giver god motion.

 

Desuden er der et godt kammeratskab og sparring fægterne imellem.

 

I moderne sportsfægtning kan du fægte de 3 våben fleuret, kårde og sabel. I Rødovre fægteklub tilbydes for tiden kun fægtning med kårde.

Praktisk information

Træning

 

Vi mødes hver onsdag i legesalen på Valhøj Skole. Som regel kan man komme ind fra skolegården, men nogle gange skal man benytte ”bagtrappen” ud mod parkeringspladen. Husk at have lange træningsbukser på.

 

Hvis du er forhindret i at komme til træning, så send en SMS til træneren Frederik.

 

Vi fægter med kårde, og hold og træningstider er sådan:

Børn 7-12 år kl 16.30-17.45

Unge 12+ kl 18.00-19.15

Voksne kl 19.30-21.30

 

Beklædning og våben

 

Rødovre Fægteklub har udstyr, som man kan låne til træning og stævner. Det er en god ide at ønske sig sit eget udstyr. En komplet dragt koster 3-4.000 kr, men start med handsker og maske, dernæst kan øvrigt udstyr komme til.

 

Hvis du efter at have fået/købt udstyr mister lysten til fægtning, vil der altid være nogle i klubben, der vil købe det brugte udstyr.

 

Indmeldelse og kontingent

 

Når du har været til træning et par gange, vil du få en indmeldelsesblanket med hjem. Den skal du udfylde og medbringe ugen efter. Eller indmeld dig meget gerne her.

Herefter vil der blive opkrævet kontingent halvårligt. Kontingentet udgør pt. 100 kr pr måned for børn og unge under 25 år og 150 kr pr måned for voksne fra 25 år og op.

 

Stævner

 

At deltage i stævner er supergod træning, også selvom man ikke nødvendigvis kommer hjem med medaljer første gang!

 

Som udgangspunkt stiller klubben med trænere til ca. 8 stævner om året. Vi anbefaler, at man gør en indsats for at deltage i dem. Datoer fremgår af nyhedsbreve og facebooksiden.

 

Normalt foregår stævnerne et sted på Sjælland. Det er rigtig rart for børnefægterne at have en forældre med, i hvert fald i starten.

 

Der bliver ikke arrangeret fællestransport, men vi opfordrer forældre til at køre sammen, brug evt. Rødovre Fægteklubs facebookside til at koordinere det.

 

Der vil ofte ved stævnerne være mulighed for at købe kaffe, sodavand, kage og lignende, men det er en god ide at have en madpakke med.

 

Sociale arrangementer

 

Ud over den normale træning, bliver der afholdt andre arrangementer for fægtere, forældre og søskende, f.eks. juleafslutning og sommerafslutning.

 

Sommerfægtelejr

 

Hvert år i slutningen af skolernes sommerferie afholder Dansk Fægteforbund sommerlejr. Det er supersjovt at være med og giver gode fægtekammerater fra hele landet.

© All Rights Reserved.

Følg Rødovre Fægteklub på Facebook siden eller Facebook gruppen